Categories: Articole

ALERTĂ de POLUARE în Capitală / Orlando Culea, președintele ADER, anunță că Bucureștiul este sub asediul unui nou episod de poluare a aerului

După ce a fost anunțată o poluare excesivă în București, în noaptea de duminică spre luni, președintele ADER, Orlando Culea, a anunțat că a aflat din surse independente de monitoring atmosferic, că ”Bucureștiul este sub asediul unui nou episod de poluare a aerului, cu valori alarmante îndeosebi la indicatorul praf (PM).”, a scris newsbucuresti.ro

Conform aceleiași surse, Culea acuză de incompetență şi indolență autoritățile competente în domeniu: minister, APM, Garda de Mediu, primărie etc. (a se vedea de ex. despăduririle), considerând totodată că cei care conduc politic aceste instituiții, ”nu sunt în stare să gestioneze în mod corect domeniul/obiectul muncii: protecția mediului/aerului”

”De asemenea, datorită incompetenței şi indolenței conducătorilor unor instituiții cu atribuții legate de protecția mediului, în România poluarea aerului au determinat scurtarea prematură a vieții oamenilor cu 1,6 ani, şi până la 4 ani în Bucureşti!

Noi, partidul ADER prin specialiștii noștri, cunoaștem şi înțelegem problematica cu care se confruntă bucureștenii în privința protecției mediului, şi avem soluții reale pentru îmbunătățirea sănătății oamenilor şi a bunăstării. Totodată, reiterăm necesitatea imperativă a funcționării autorităților din domeniul mediului, bazată pe competență, capacitate şi eficiență managerială, nu pe obediență politică.”, a mai declarat politicianul.

Orlando Culea

This website uses cookies.