Categories: Articole

Candidati Alegeri Locale Sectorul 1 – 2020

Alegerile Locale 2020 se apropie. Cu aceasta ocazie, partidele politice isi anunta candidatii. Iata ce stim pana acum la Sectorul 1:

USR-PLUS – Clotilde Armand

PNL – Tanase Stamule

PSD – Dan Tudorache

ADER – Orlando Culea

Din dorinta de a fi informat, am incercat sa aflu proiectele fiecarui candidat la Primaria Sectorului 1. Am vrut sa aflu care sunt problemele acestui sector in viziunea candidatilor si ce ne mai promit anul acesta.

Sa incepem:

Candidatul PNL, Tanase Stamule ne promite parcari finalizare, blocuri si lifturi, panouri solare pe blocurile din Aviatiei, strazi si urbanism.

In privinta parcarilor, candidatul PNL doreste sa transforme cladirea CICLOP in parcare supraetajata. Proiectul nu ar fi dezastruos deoarece parcarile sunt cu adevarat o problema mare a bulevardului Magheru insa, ca de obicei, acesti oameni nu stiu de fapt ce inseamna urbanism, arhitectura si design al orasului. Parcarea ar trebui sa respecte aspectul arhitectural al zonei altfel va arata foarte hidos din cauza cladirilor din jur iar, pe langa aspect, oare domnul a intrebat si pe actualii proprietari ai cladirii CICLOP daca doresc sa o vanda si la eventual la ce pret? MINCIUNI FARA ACOPERIRE!

A aflat cumva domnul Stamule ca zona respectiva, desi se afla in Sectorul 1, este in administratia Primariei Capitalei? Habar nu are! Mai bine si-ar vedea de cele doua CA-uri din care incaseaza peste 15.000 lei lunar.

Deorece toate celelalte proiecte nu au nici macar un cuvant care sa ne explice cum se vor realiza cele promise, nu am cum sa consider ca acest candidat s-a gandit serios la modul in care va realiza aceste lucruri si de fapt nu face decat sa promita fara sa aiba un plan de actiune….promisiuni in vant ca in fiecare an electoral.

Vreti bani? Va da Primaria miliarde! Vreti Parcari? Fac 5 milioane de parcari! Vreti strazi? Fac autostrada cu 30 de benzi de la Unirii la Pipera!

Fara sa detaliez pot si eu sa promit apa de ploaie insa, nu inseamna ca pot sa si realizez asta!

Domnule Stamule dar ca si cetatean al Sectorului 1 la dumneavoastra nu miroase de la groapa de gunoi Chiajna? Copii dvs nu raman fara caldura in scoli iarna cand se hotareste Termoenergetica sa faca lucrari la  -20 de grade? Nu va preocupa deloc faptul ca facem blocuri in parcuri si in padurea Baneasa? Nu va intereseaza de faptul ca APA este resursa pe cale de disparitie si ca UE incearca din rasputeri sa reduca consumul acesteia? Se pare ca nu!

Concluzia:

MINCIUNI SI DEMAGOGIE!

Trecem mai departe la USR, mai exact doamna Clotilde Armand, care arata cu degetul foarte bine la toate nelegiuirile PSD-ului. Proiecte are foarte multe doamna Clotilde insa, hai sa citim autobiografia dansei:

“Clotilde Armand este un manager de succes în domeniul giganților industriali și lucrează în proiecte de infrastructură la nivel european.”

Managerita de succes a baietilor destepti care au secat Romania de bani, prin proiecte gen autostrazi cu 30 de milioane pe km, artista in dezinformare prin tactici politice, ne-a demonstrat abilitatile administrative prin reactia la articolul in care se vorbea despre incasarea unor sume de bani, primite pentru consultanta de la CNAIR, in valoare de 22 milioane de Euro pentru autostrada Transilvania, de firma la care domnia sa lucra.

Doamna a raspuns acuzatiilor spunand ca ea nu lucra la Firma Egis in timpul contractului cu BECHTEL, sustinand ca a inceput sa lucreze la Egis din anul 2013.

Precizez insa, ca banii despre care se vorbeste in articol au fost platiti in perioada 2012 – 2016, pentru supervizarea lucrarilor, iar doamna candidat era supervisor – asta inseamna ca, trebuia sa supervizeze lucrarile!

Din 2013 pana in 2016, 22 de milioane de euro si 0 Km de autostrada construiti …ati supervizat foarte bine!

Autostrada_A3

Conduita dumneavoastra morala lasa de dorit. La fel si bunele intentii vis-a-vis de tara noastra! Sa ne reamintim de incidentul cu masina de gunoi, scufundata in sosea. Ati facut o postare publica (poate prima pe acel subiect), in care efectiv tipati dupa vinovati, intreband cine sunt acestia?! Cand ati aflat ca lucrarile au fost efectuate de o firma franceza, ati ramas fara voce (din nou) si ati lasat subiectul sa moara, pe idea: VIVE LA FRANCE!

Va cer sa nu mai pociti limba romana si nu mai incercati sa prostiti acest popor!

In ceea ce priveste proiectele pentru Sectorul 1, acestea nu exista! Sau, cum ar spune unii, „sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire!”

PS: sursele de informare sunt online dar in cazul in care doriti sa cititi mai multe:

https://evz.ro/marea-teapa-de-la-bechtel-firma-lui-clotilde-armand-incaseaza.html

https://lumeapolitica.ro/europarlamentare-2019/clotilde-armand-usr-bani-de-la-stat-pentru-esecuri-in-infrastructura/

Despre proiectele mele (Orlando Culea)…

Nu am sute deoarece am facut pentru fiecare un plan de realizare nu doar vorbe in vant. Insa, veti vedea cum trebuie sa gandeasca un primar si cum se rezolva problemele populatiei. Proiectele necesare Sectorului 1, sunt proiectele dumneavoastra. Voi incepe cu implicarea locuitorilor Sectorului 1 si informarea acestora intr-un mod cat mai transparent.

  1. Site-ul Primariei va avea un spatiu de discutie deschis tuturor si direct urmarit de mine prin care voi cere si voi asculta parerile si nevoile dumneavoastra.
  2. Politica Usilor Deschise – Voi avea „ochi si urechi” pentru toti locuitorii Sectorului 1, iar usa biroului meu va fi mereu deschisa pentru dumneavoastra. Din prima luna de mandat, voi implementa proiectul „Vorbeste cu Primarul”(proiect unic in Romania). Voi deschide o linie telefonica la care oamenii pot suna si vor intra in legatura directa cu mine.
  3. Saptamanal, voi organiza o conferinta de presa in care voi impartasi eficient si in timp real progresele si programul Primariei.

PROIECTUL NUMARUL 1: ELIMINAREA MIROSULUI DE GUNOI

Una dintre vesnicile probleme ale locuitorilor Sectorului 1 este MIROSUL DE GUNOI ce vine de la Groapa de Gunoi Chiajna-Rudeni.

Pentru aceasta problema am identificat solutii deja implementate in Elvetia si Franta sau, sa nu va mire, Oradea si Timisoara. Am proiectul gata de implementare, urmand a fi atrase in proiect si alte UAT-uri, deoarece poluarea nu are limite administrative.

Acestea nu sunt doar promisiuni electorale, iar durata de implementare a acestui proiect este de un an.

PROIECTUL NUMARUL 2: APA GRATUITA PENTRU LOCUITORII SECTORULUI 1

Prin Programul pentru Conservarea Resursei de Apa Naturala, sustinut de U.E., fiecare locuitor va beneficia de APA GRATUITA in limita a 4 mc/luna  de persoana. In situatia in care se depaseste consumul  lunar de 5 mc de persoana, consumatorul va plati integral factura de apa.

Se urmareste astfel prin acest proiect de mediu reducerea consumului de apa pe cap de locuitor.

Voi face demersurile necesare din prima luna de mandat. Proiectul reprezinta o premiera in Romania, urmand a fi implementat in termen de un an de la preluarea mandatului.

PROIECTUL NUMARUL 3: DEPARTAMENTUL DE FONDURI EUROPENE

In prima sedinta de Consiliu, voi introduce pe Ordinea de zi proiectul privind infiintarea Departamentului deproiecte si fonduri europene, unde vom angaja specialisti in implementarea proiectelor si atragerea de fonduri europene

PROIECTUL NUMARUL 4: INDEPENDENTA ENERGETICA PENTRU SCOLI SI SPITALE

Institutile de invatamant si cele medicale de stat, vor beneficia de sisteme independente de energie care sa le asigure agentul termic. Astfel, voi initia montarea panourilor fotovoltaice pe aceste institutii, iar copii, bolnavii si angajatii acestor institutii nu vor mai suferi de frig, atunci cand sistemul  centralizat are defectiuni.

Acest proiect se va desfasura pe etape, urmand a acoperi toate cladirile de acest tip in termen de 3 ani de la preluarea mandatului.

PROIECTUL NUMARUL 5: BURSE DE MERIT PENTRU ELEVI

Copiii nostri merita atentia noastra! Elevii cu merite deosebite si rezultate de exceptie, vor primi burse de merit si sprijin din partea Primariei.

Termen de implmentare a proiectului,  luni de la preluarea mandatului.

PROIECTUL NUMARUL 6: AJUTOR PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI

Cand spun ajutor nu ma refer la lucruri materiale, ma refer la infrastructura care sa asigure cu adevarat sanse egale pentru persoanele cu dizabilitati. Astfel, vom instala rampe pentru o usoara accesare a institutiilor si a drumurilor publice. Pentru nevazatori voi implementa un sistem de senzori vocali pe toate cladirile publice si intersectiile din sector.  Pentru surdomuti si pentru persoanele hipoacuzice voi implementa un sistem bazat pe semnale luminoase. Sistemele exista si au fost implementate cu succes in Europa, dar si in institutii destinate acestor persoane(vezi Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” – proiect in care am fost implicat personal).

Termen de implementare a proiectului, doi ani de la preluarea mandatului.

PROIECTUL NUMARUL 7: AJUTOR PENTRU COPIII CE SUFERA DE AUTISM

Aproximativ 1 din 67 copii in lume, se nasc cu AUTISM! Primaria Sectorului 1 sub mandatul meu, va initia o sustinere cat mai eficienta pentru recuperarea lor!  Voi  deschide un centru de recuperare pentru acesti copii, venind astfel in sprijinul parintilor ce se confrunta cu astfel de probleme.

Termen de implementare, 3 ani de la preluarea mandatului.

admin1

This website uses cookies.