Categories: Articole

Mai bine capul plecat sabia să-l taie!

Suntem un popor care dispare efectiv. Nu mai avem identitate naţională.

Suntem niște lași, lipsiti de orice forma de curaj și care ne lăsăm călcati în picioare de stăpânire. Am ridicat până la rang de lege mentalitatea capului plecat care nu este tăiat de sabie, încât s-a ajuns ca românii să sa se târasca în fața ,,aristocraților”, fie ei din țară sau de aiurea.

Tot ce ştim să facem e băşcălie şi glume cu degetul mijlociu în sus. Ne plângem de mafia politică şi de corupţi, dar noi suntem cea mai mare mafie. Noi, 20 de milioane, suntem un popor de mediocri, dornici de ciupeală şi spurcați la câștig ușor, un neam de complăcuţi. Tot ce-am avut am pierdut pe barba şi limba noastră, pe abilitatea de a vinde orice și oricui, de a prostitua orice principiu de dragul unor resturi stricate aruncate de la masa bogaților.

Când cineva s-a remarcat prin străini, ne-am bucurat şi ne-am mândrit că respectivul e român, dar nu ne-am pus problema să schimbăm ceva ca să ne putem remarca la noi în țară. Tot ce contează e să vină cu aurul la gât sau cu premii, în rest, Dumnezeu cu mila, să se descurce. Avem eroii pe care-i merităm. Nu sunt sportivii, nu sunt profesorii, nu sunt medicii și nici intelectualii. Sunt o șleahtă de penali îmbuibați, semianalfabeți și libidinoși, care n-ar avea sex-appeal nici în pușcărie dacă n-ar fi plini de bani.

Ridicam în slăvi o gașcă de analfabeţi narcisişti care râgâie mici şi bere în in birourile din Victoria sau în conferințe de presă. Într-o societate normală, n-ar fi fost apți nici să sape șanțuri la gardul cimitirului. În afară de case de lux şi maşini de fițe, nu au nimic special. O cărdașie de șpagari, de valutiști lacomi, cu mentalități de șefi de C.A.P.

Televiziunile vândute pe câțiva arginți, între două jurnale cu știri care parcă prevestesc Apocalipsa, mai băga un spot motivațional de milogeală pentru donații, cu vedete, cu oameni frumoși care pupă ghiulul stăpânirii și cântă la petreceri private de gherțoi în timp ce-și promovează elitismul și emanciparea pe Facebook.

Dacă politrucii nu ar mai pupa mâna unor reduși cu putere politică, dacă noi toți nu am mai sta aplecați pentru orice pomana, fie că-i o indexare de salariu, o mărire de alocație sau de pensie, măcar câteva luni, ați vedea că schimbarea începe cu fiecare dintre noi, indiferent de domeniul de activitate. Dacă nu am mai da viața noastră, odată cu votul, tuturor țoapelor și îmbuibaților, indiferent de culoarea politică, poate că ceva s-ar schimba. Dacă nu ne vom învăța lecția niciodată, nimic nu se va schimba. Ca să scăpăm, trebuie să îi schimbăm și să ne schimbăm!

Orlando Culea

This website uses cookies.